Προβολή μεγάλες εικόνες

MIA Fair 2018

Από : 08/03/2018 Μέχρι : 14/03/2018

 

Περίπτερο 27 - Διάδρομος A

H Kourd Gallery συμμετέχει για 8η συνεχή χρονιά στο MIA Photo Fair που διεξάγεται στο Μιλάνο της Ιταλίας και παρουσιάζει τους φωτογράφους Κωνσταντίνο και Πέτρο Σοφικίτη

Ωρες λειτουργίας

Πέμπτη 8 Μαρτίου Εγκαίνια (μόνο με πρόσκληση)
Παρασκευή 9 Μαρτίου: 12 - 9 μμ.
Σάββατο 10 Μαρτίου: 12 πμ. - 9 μμ.
Κυριακή 11 Μαρτίου: 12 πμ. - 9 μμ.
Δευτέρα 12 Μαρτίου: 11 πμ. - 8 μμ.

Το ΜΙΑ Photo Fair είναι η μοναδική φουαρ στην Ιταλία, αφιερωμένη στην φωτογραφία και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται περίπου 25,000 άτομα. Λαμβάνουν  μέρος διακεκριμένες  γκαλερί και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη, την Ρωσία, Ελβετία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο όπως ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ασία.
Φέτος την Ελλάδα εκπροσωπούν 2 διακεκριμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι, ο Κωνσταντίνος και ο Πέτρος Σοφικίτης. Δύο αδέλφια με αλληλοσυμπληρούμενη ματιά που ενώνουν τις διαφορετικές οπτικές τους σε μια κοινή έκθεση φωτογραφίας. Με πολυάριθμες εκθέσεις εκατέρωθεν τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Ο Κωνσταντίνος κατέκτησε το 2017 την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό  Sony World Photography Awards στην κατηγορία  Open, Street category, ενώ ο Πέτρος το 2011 διακρίθηκε στον φημισμένο διαγωνισμό  SWPP competition στον οποίο έλαβε τον τίτλο του Contemporary Portrait Photographer of the Year. Επηρεασμένοι από τον πατέρα τους, καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Σοφικίτη, παρουσιάζουν αυτήν την χρονιά 2 διαφορετικά projects στα οποία κυριαρχεί το τρίπτυχο τοπίο-φύση-άνθρωπος.Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος  στην συλλογή “Morocco” δίνει έμφαση στην ‘φευγαλέα’ αποτύπωση των μορφών όπου πετυχαίνει να αιχμαλωτίσει την κίνηση σε συνδυασμό με την χρωματική αντίθεση του τοπίου. Το χρώμα στον Κωνσταντίνο είναι το κυρίαρχο μέσο αποτύπωσης στοιχείων που υπάρχουν μέσα στο φωτογραφικό του κάδρο. Από την άλλη μεριά, ο Πέτρος προτιμά να συνδυάζει την φύση και τις ανθρώπινες μορφές με περισσότερο αφαιρετικό τρόπο. Στο έργο του “Hinterland” κυριαρχεί η φύση και το τοπίο τα οποία ολοκληρώνονται φωτογραφικά με την ανθρώπινη παρουσία σε μια στατική πόζα. O δημιουργός αποστασιοποιείται δίνοντας έμφαση στα περιβάλλοντα στοιχεία και δευτερευόντως στις μορφές αποσκοπώντας στην παρουσίαση των ανθρωπίνων εκφράσεων.Τελικά, παρουσιάζονται  σαν δύο διαφορετικές φωτογραφικές οπτικές, ουσιαστικά όμως η δυναμική και η σχέση που εκδηλώνουν οι φωτογραφίες τους είναι αλληλένδετες όπως και οι μορφές που παρουσιάζουν.

Έργα της Kourd Gallery βρίσκονται και στο Artsy.net

Τοποθεσία Fair

The Mall - Porta Nuova | Piazza Lina Bo Bardi 1